Iberische kaas is een geperste kaas gemaakt van een mengsel van drie soorten melk (koe, schaap en geit). Volgens de verhoudingen die zijn vastgesteld in sectie 4 van bijlage I van Koninklijk Besluit 262/2011 van 28 februari, moet elke kaas die op de markt wordt gebracht met de benaming "Iberisch", zijn gemaakt van verse melk in de volgende verhoudingen: maximaal 50% koemelk, minimaal 15% geitenmelk en minimaal 15% schapenmelk.
Het wordt het hele jaar door geproduceerd. We onderscheiden de halfgerijpte van de gerijpte kaas op basis van de rijpingsperiode. De eerste heeft een rijpingsperiode van één tot drie maanden, geperste pasta, compacte massa maar niet gesloten, met kleine holtes door het hele snijvlak en een strogele kleur op een ivoorkleurige achtergrond, als gevolg van de mix van de drie soorten melk. De gerijpte kaas heeft een rijpingsperiode van drie tot zes maanden.
Al onze kazen zijn gemaakt zonder voedingsadditieven en zijn vrij van lysozymen, natamycine en sorbaten.
Glutenvrij.
Het is een geweldig voedsel voor kinderen, omdat het sneller en gemakkelijker verteerd wordt, waardoor gastro-intestinale problemen worden voorkomen.
De geitenkaas Campos de Toledo is gemaakt van gepasteuriseerde geitenmelk uit de bergen van Toledo en de Sierra de Madrid, gebieden rijk aan tijm, jara, heide en aromatische weiden die onze geitenkaas tot een heerlijke lekkernij maken.
Het wordt het hele jaar door geproduceerd. De rijping duurt minimaal 30 dagen, de korst is natuurlijk en heeft een paprikakleur. De binnenkant van de kaas is wit, met gelijkmatig verdeelde gaten.
De romigheid, zachtheid en smaak zijn de belangrijkste kenmerken die onze geitenkaas Campos de Toledo identificeren.
Al onze kazen zijn gemaakt zonder voedseladditieven en zijn vrij van lysozym, natamycine en sorbaten.
Glutenvrij.